Päivänsäde-kilpailulla on pitkät perinteet

Studio Lindellin ja Itäväylä-lehden lapsikuvakisa juontaa juurensa vuoteen 1992, jolloin kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran. Historian ensimmäisessä Päivänsäde-kilpailussa oli mukana 61 lasta.

Kilpailu järjestetään vuosittain. Ajan saatossa Lindellin Studiolla on kuvattu kisaan yli 2 000 alle kouluikäistä lasta. Osallistujien määrä on vaihdellut 50 ja 100 välillä.

Alkuaikoina Päivänsäde valittiin yleisöäänestyksen perusteella.

Riitta Korpelan Ti-Ti Nalleperheen syntyessä alkoi yhteystyö Ti-Ti Tuotannon kanssa ja nykyinen tuomariformaatti luotiin ja tänä päivänä raati valitsee varsinaisen Päivänsäteen yleisön suosikin lisäksi.

Nykyisellä tuomariformaatilla haetaan oikeudenmukaisempaa ratkaisua kuvauksellisimman Päivänsäteen ominaisuuksien omaavan voittajan löytymiseksi.

Raatiin on vuosien aikana kuulunut muuan muassa taiteilija Antti Linnovaara, Riitta Korpela, Itäväylän päätoimittajia ja valokuvaaja Antero Lindell.

Kilpailun suosion puolesta puhuu myös ne tuhannet äänestysliput, tekstiviesti- ja nettiäänet, joita kilpailu kerää vuosittain.

Kilpailu on edennyt siihen ikään, että ensimmäisinä vuosina valitut päivänsäteet ovat kuvauttaneet oman lapsensa Lindellin Studiolla kisaa varten.

Vuonna 2024 valitaan historian 33. Päivänsäde. Löytyykö hän teidän perheestä?