Itäväylän sovellus löytyy sekä Applen että Googlen sovelluskaupoista. 

Itäväylän näköislehti on uudistunut. Näköislehden lukeminen on nyt entistä helpompaa ja monipuolisempaa. Näköislehden lisäksi voi myös verkkosivun uutisia lukea Itäväylän uuden sovelluksen kautta.

Itäväylän päätoimittajan Mika Laineen mukaan näköislehden lukijamäärät ovat olleen tasaisessa kasvussa jo muutaman vuoden.

– Tuoreen kansallisen mediatutkimuksen mukaan Itäväylän painetun lehden lukijamäärässä ei ole tapahtunut muutoksia. Uusia lukijoita lehden pariin tuleekin näköislehden kautta. Haluammekin tarjota heille parempaa lukukokemusta.

Uudessa näköislehdessä artikkelit avautuvat lukijaystävälliseen lukutilaan. Iso merkittävä uudistus on päätoimittajan mukaan se, että näköislehden juttuja voi myös kuunnella.

– Äänikirjojen, podcastien, lehtien ja artikkeleiden kuunteleminen on yleistynyt ja halusimme tuoda myös tämän ominaisuuden näköislehden lukijoiden saataville. Nyt voi painetusta versiosta tehdyn näköislehden artikkeleita kuunnella vaikkapa kävelyllä, kuntosalilla tai työmatkalla, Laine kertoo.

Kuuntelemistoiminto käyttää lukijan oman laitteen puhesynteesiä.

– Puhenopeuden ja -äänen voi valita omasta päätelaitteestasi, Laine huomauttaa.

Kestävää kehitystä

Päätoimittaja kertoo uuden näköislehden ja sovelluksen olevan myös osa Itäväylän vastuullisuustoimia.

– Vaikka perinteinen printti pysyy tiukasti lukijoiden otteessa, haluamme tarjota myös kestävämmän vaihtoehdon lehden lukemiselle.

Itäväylän sovellus on ilmainen ja kaikki sisältö on luettavissa ilmaiseksi. Sovelluksen käyttö ei myöskään edellytä rekisteröitymistä.

Uusi näköislehti ja linkit Apple- ja Android-laitteiden sovelluksiin löytyy osoitteesta digi.itavayla.fi sekä sovelluskaupoista hakusanalla ”Itäväylä”.

Keskiviikon näköislehti ilmestyy palveluun keskiviikkoaamuisin kello 4.

»» iPhone: Lataa sovellus App Storesta

»» Android: Lataa sovellus Google Playsta

»» Itäväylän uusi näköislehti digi.itavayla.fi

Rami Keskipasma

Rami Keskipasma

Myyntipäällikkö

Marjatta ”Maija” Laine

Marjatta ”Maija” Laine

Myyntipäällikkö

Tiina Wahlman

Tiina Wahlman

Myyntipäällikkö